• Polievky sú vhodné ako predjedlo, avšak nepodceňujme ich nápaditosť a chuť, dnes už totiž poznáme aj rôzne druhy chutných polievok, napríklad takú tekvicovú, konkrétnejšie recept, akým je Hokkaido polievka.
Ako som už naznačil, ide o polievku z tekvice, ktorá nesie práve tento exotický názov. Pestuje sa v rozkvitnutom jarnom období, pomaly až do jesene. Oproti ostatným zeleninám sa nelíši len výzorom a názvom, ale predovšetkým svojou chuťou! Tú chuť ucítite hlavne po tom, ako sa skvele rozvarí v polievke, potom pochopíte, prečo je vhodný výber práve tejto zeleniny. Možno si pomyslíte, že tekvica nie je zrovna pre vás, uprednostňujete iné chute, no nenechajme sa pomýliť! Pokiaľ má podobu tejto polievky, kľudne sa môže stať, že vám zachutí a stane sa jednou z vašich najobľúbenejších. Tento druh má totiž špecifickejšiu, originálnejšiu chuť.
• Nadarmo by sa predsa nedávala práve do tohto obľúbeného receptu!
Aby ste si však nemysleli, že len tak táram, môžeme sa spoločne pozrieť na recept, môžete ho odskúšať u vás doma a aspoň zbadáte, či mám pravdu. Je predsa lepšie niečo ochutnať na vlastnej koži, než počuť názory sto ľudí.
Čo budeme potrebovať?
Na výrobu tejto dobrôtky budeme potrebovať samozrejme už spomínanú tekvicu /ten druh, o ktorom píšem/, voda je základom, ďalej vajce, smotanu, bobkový list, pridáme olivový olej, maslo, neuškodí jedna menšia cibuľka, zeleninový vývar a nakoniec trošku slaninky, ideálne osmaženej.
Napísal som vám sem potrebné ingrediencie, avšak recept nie je môj, nechcem si brať jeho zásluhy, nie som ani kuchár, ale čo sa týka tohto jedla, zaujalo ma, snažím sa vás informovať o zaujímavých a chutných jedlách. Recept na podrobnú prípravu si nájdete i formou odkazov a webov, určite ich nájdete v originálnej podobe. Ja len dúfam, že som vám odporučil tip, ktorý vám zachutí a opäť sa k jeho príprave vrátite. Prajem dobrú chuť!